keskiviikko 3. tammikuuta 2018

Täällä taas, minä ja uuden vuoden tuulet!

Hyvää uuttavuotta tukihenkilö B! 

Ah mikä joulu! Perinteinen joulustressi saatiin tänävuonna paisumaan valtavaksi ja tästä hyvityksenä heitin kaikki kevennykset romukoppaan ja paisutin samalla myös itseäni. Kamalaa sanoa, mutta annoin vaan mennä, vaikka todellakaan ei olisi tarvetta. Viikko syötiin jouluruokia ja parhaamme mukaan tuhottiin suklaita kunnes tuntui, että herkut tulee kohta korvista ulos ja oli aika lopettaa. Eli ei, en osannut olla maltilla tänäkään vuonna. 

Vuosi 2018 toi kuitenkin jo ennen vaihtumistaan uuden draivin mukanaan ja löysin itseni jopa vesijuoksemasta ja ennen uuden vuoden juhlintoja kampesin itseni lenkkipolulle. Nyt on sitten viimeisetkin lääkekuurit viimein lusittu ja aion keskittyä täysillä hyvän olon löytämiseen. Palkinnoksi innostani sain toki pienen flunssan, mutta tällä kertaa tunnun selviävän pelkällä ahkeralla niistämisellä ja sehän on kuin koira veräjästä aiemman rinnalla! 

Hyvän olon buustaamiseksi ja motivaatiota hankkiakseni päätin vielä kokeilla (ainakin osittain) vegaanihaasteeseen tarttumista. Pari vuotta sitten jo kertaalleen kokeilin, mutta silloin ajanpuutteen (ja silloisten onnettomien kasviskokkailutaitojen) johdosta kokeilu jäi lyhyeen. Tuolloin kylmähyllystä löytyi myös korkeintaan soijatuotteita ja soija-allergiani johdosta oli nopeiden ja helppojen ratkaisujen löytäminen vähän hankalaa. Nykyään tulee kotona pääsääntöisesti kokkailtua kasvisruokia aina ja kaupan hyllytkin ovat tulvillaan erilaisia vegaanituotteita, joten miksipäs ei. Maitotuotteet ovat itselle aina se vaikein asia jugurttien, maidon ja raejuuston kuuluessa kiinteästi päivien evästyksiin, mutta ehkäpä sitä haasteen ajan voi testailla uusia tuulia. Itseä kiinnostaa juuri se hyvä, virkeä ja keveämpi olo, jota vegaaneiluun lähteneet hehkuttavat, ja nykyisenä himokokkailijana toki tuo keittiöpuoli. Ja herra X onneksi on niin kaikkiruokainen, että hän varmasti mukisematta syö myös haasteen reseptien kokkailuja. 

Muuten tuntuu, että keväästä tulee hyvä. Toivon, toivon ja toivon ettei alkuvuosi tuo mukanaan mitään ikäviä yllätyksiä terveydellisesti tai muutenkaan. Aion keskittyä ruokavalion kunnostamiseen, jatkaa hyvin alkanutta vesijuoksijan uraa (:D) ja yrittää pitää positiivisen vireen vaikka sitten väkisin! 

Draiveisaa vuoden alkua B! 

Truly yours, 

Sohvavalas 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heräsikö ajatuksia? Jaa se kanssani!