keskiviikko 25. lokakuuta 2017

Mahtava sokeriton zen-tila

Hei B, 

ihmettelet varmasti miksei minusta ole kuulunut. Harmillisesti olen taas sairaana ja tuntuu, että sillon ei edes tapahdu mitään eikä löydä mitään raportoitavaa eikä energiaa ole ollut edes naputteluun.
Olo on aika ärsyyntynyt. Viikonloppuna alkoi taas kurkkukipu ja ennen kuin ehdin kissaa sanoa alkoi taas kuume nousemaan. Nyt sitten ollaan jälleen sairaslomalla. Onpas mahtavaa, tätä on jatkunut jo monta viikkoa ja ehdin tosiaan käydä kahdesti siellä pilateksessa. Nyt sitten istun hiljaa kotona koska lämmöt ei laske ja ääntä ei lähde ei sitten yhtään.

Jos jotain hyvää kerrottavaa niin syömisissä en ole sortunut mässäilyyn. Mielessä on kyllä käynyt turhautumispäissäni alkaa kaivelemaan pakastimesta jäätelöä, mutta samalla muistan, että tällä hetkellä kulutukseni on todella vähäistä ja pärjään kyllä ilmankin. Maistoin lusikallisen Herra X:n lakujäätelöä toissailtana ja yllätyksekseni se maistuikin todella sokeriselle eikä tehnyt tiukkaa kieltäytyä toisesta tarjotusta lusikallisesta. Olisi mahtava ajatella, että nyt olen saavuttanut sen mahtavan sokerittoman zen-tilan, jossa makeaa ei enää tee mieli, mutta todellisuudessa on tässä varmasti kyse vain kipeyden vääristymästä sillä normiruokaakaan ei oikein tee mieli. Mutta muistan kyllä "vanhasta elämästä", siitä näitä onnellisuuskilojakin vanhemmasta terveellisestä elämästä, että kun tarpeeksi kauan jaksoi tsempata niin se sokeriton zen-tila lopulta löytyi. Mahtava olotila, kun jäätelöaltaan tai karkkihyllyn ohi käveleminen ei enää aiheuta mitään poikkeavaa reaktiota aivokäyrässä ja hedelmät maistuvat  entistä makeammille. 

Ai mitä olen sitten syönyt, jos en herkkuihin ole koskenut? Vaikkei ruokahalu ole tosiaan oikein ollut tavallisella tasolla, olen yrittänyt muistaa syödä tasaisella tahdilla kuitenkin edes jotain. Aamut olen aloittanut puurolla ja raejuustolla ja lounaaksi syönyt munakkaan kasviksilla tai eilen lääkärin jälkeen hain tofusalaatin. Jälkimmäistä sai kyllä ihan pakkopullana syödä, koska tuntui ettei ruokaa tee yhtään mieli vaikka aamiaisesta oli vaikka kuinka kauan. Päivällisenä tullut syötyä ensin viikonloppuna ideoitua laatikkoa, josta löytyi peruna-sipulisekoitusta, runsaasti eri kasviksia, nyhtökauraa, papumixiä ja ruokakermaa. Eilen Herra X  toimi sairastuvan kokkina ja laittoi tonnikalalaatikkoa ruis-kaurapastasta ja mukaan eksyi myös kokonainen chili, sekalaisia kasviksia, munamaito ja kevyt juustokuorrute. Molemmat ruoat toimivat todella hyvin ja ansaitsevat kelpo peukutukset. 

Mutta nyt aika jatkaa potemista ja yrittää löytää poppaskonsteja, että kohta pääsisi taas jumppailemaan. Kuulemma seuraavaksi kokeilulistalle pitäisi ottaa jooga, sekin toistaiseksi täysin uusi tuttavuus...

Sinulle, B, parempaa jaksamista! 

Sairastuvalta 25.10.2017 10:11


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heräsikö ajatuksia? Jaa se kanssani!